گزارش ایرنا، دکتر کامران باقری لنکرانی، عصر یکشنبه (21بهمن) در حاشیه افتتاح بخش توریسم درمانی بیمارستان هاشمی نژاد درجمع خبرنگاران اظهارداشت: بیماران مبتلا به پنج نوع سرطان ذکر شده برای دریافت خدمات درمانی علاوه بر استفاده از بیمه تحت پوشش، از فرانشیز و مازاد هزینهها نیز رایگان استفاده خواهند کرد.
وی،انتخاب این نوع بیماریها برای ارایه خدمات بصورت رایگان را شیوع سرطانها و درمان پذیر بودن آنها ذکر کرد.
لنکرانی اظهار داشت:بر اساس دستورالعمل اجرایی بند ب تبصره ۱۵بودجه سال ،۸۶پوشش برخی خدمات درمانی پرهزینه نیز رایگان است .
به گفته وزیر بهداشت، فرانشیز پلکانی معکوس برای "آی سی یو" که بیش از هفت روز باشد،جراحیهای ستون فقرات برای بیماریهای مادرزادی، خدمات دندانپزشکی برای بیماران تالاسمی و هموفیلی، دادن پروتز پوسیدگی دندان زیر ۵۰سال رایگان ارایه میشود.
لنکرانی تصریح کرد: برای سال آینده به منظور پوشش خدمات درمانی برخی دیگر از بیماریهابصورت رایگان، اعتباری به مبلغ ۵۰۰میلیارد ریال در ردیفهای بودجه پیش بینی شده است.
وی افزود: دو هزار میلیارد ریال نیز برای بیمه پایه هموطنان در بودجه ۸۷تعیین شده با توافق مجلس شورای اسلامی و دولت، این مبلغ بر روی نرخ سرانه و تعرفه و اقتصاد سلامت اثر جدی خواهد گذاشت.
وزیر بهداشت در پاسخ به اینکه چرا برای ارایه خدمات رایگان جراحی قلب تسهیلاتی در نظر گرفته نشده است، گفت: در درجه اول وزارت بهداشت سعی دارد مراکز جراحی قلب را در استانهای کشور گسترش دهد و از سال گذشته نیز حدود چهار مرکز در استانها ایجاد شده که این نقطه عطفی برای توسعه خدمات درمانی است.
لنکرانی افزود: با این اقدام مقدار زیادی در کاهش زمان انتظار برای جراحی قلب و هزینه صرفهجویی خواهد شد.
وی در خصوص بحث گردشگری سلامت اظهار داشت: وزارت بهداشت آمادگی پذیرش گردشگران در ارایه خدمات درمانی را دارد و با همکاری سازمان میراث فرهنگی ، ایرانگردی و جهانگردی تسهیلاتی در این زمینه فراهم شده است.
وزیر بهداشت گسترده شدن بحث گردشگری سلامت را دارای دو رکن اساسی خواند و گفت: این امر موجب ارتقای کیفیت خدمات پزشکی کشور شده و موجب ترویج بازاریابی در سطح منطقه خواهد شد.
لنکرانی افزود:در زمان حاضر حدود ۱۰مرکز واجد شرایط گرفتن مجوز مرکز توریسم درمانی هستند.
وی بابیان اینکه تعرفه خدمات پزشکی گردشگران خارجی بر عهده هیات امنای بیمارستان مربوطه خواهد بود، ادامه داد:کشور این توان را دارد که سالانه ۳۰هزار گردشگر را برای درمان جذب کند، اما باید این مجموعه را به آژانس- های مسافرتی مرتبط و بستههای خدمتی را تعریف کنیم.
وزیر بهداشت تصریح کرد: باید تسهیلاتی فراهم شود تا گردشگر از اقامت و پذیرش درمانی خود اطمینان حاصل کند که البته سازمان میراث فرهنگی همکاری خوبی در این زمینه دارد.
لنکرانی در زمینه اجرایی نشدن صرف مالیات ناشی از عوارض نوشابه برای درمان بیماران مبتلا به دیابت نیز گفت: هنوز مسئول جمعآوری این مالیات در قانون تعیین نشده است.